Fundacja Orangełączy, uczy, inspiruje
rozmiar tekstu: AAAPrzełącz na wersję z wysokim kontrastemENG

dźwięki marzeń

Zależy nam, aby zapewniać dzieciom równy dostęp do edukacji i kultury. Dlatego wspieramy w rozwoju dzieci niesłyszące, które są narażone na ograniczony dostęp nie tylko do świata cyfrowego, ale także do otaczającej ich słyszącej społeczności.

W 2006 roku nasza Fundacja rozpoczęła realizację długofalowego programu Dźwięki Marzeń, którego celem jest zapewnienie dzieciom z niedosłuchem wczesnej, systematycznej terapii słuchu i mowy oraz umożliwienie im możliwie pełnego udziału w świecie dźwięków.

Fundacja Orange udziela kompleksowego wsparcia dzieciom z ubytkiem słuchu od momentu diagnozy, zapewnia im jak najwcześniejszą rehabilitację, a także działa na rzecz wzrostu świadomości społecznej na temat potrzeb dzieci z wadą słuchu.

Fundacja ufundowała 18 banków aparatów słuchowych w różnych miastach Polski, w których bezpłatnie wypożyczane są dzieciom odpowiednio dobrane protezy słuchu. Zapewniamy dzieciom objętym programem dostęp do rehabilitacji w warunkach domowych, a także udział w letnich turnusach rehabilitacyjnych, podczas których najmłodsi wraz z opiekunami uczestniczą w intensywnej, indywidualnej terapii.

Program jest skierowany do rodziców dzieci w wieku od 3 miesięcy do 4 lat z obustronnym niedosłuchem powyżej 40 dB.

Terapeutom współpracującym z programem oferujemy wsparcie merytoryczne w postaci szkoleń i publikacji edukacyjnych.

Ambasadorką programu jest Olga Bończyk, aktorka i piosenkarka, która wychowała się w rodzinie osób niesłyszących. Nad merytoryczną częścią projektu czuwa Rada Naukowa, skupiająca specjalistów w zakresie ortolaryngologii, audiologii oraz surdopedagogiki.

aktualności

Zagłosuj na pocztówkę dźwiękową od dzieci
Zagłosuj na pocztówkę dźwiękową od dzieci15.07.2014 15:58

Poznajcie nowe głoski, sylaby i słowa - czyli sukcesy dzieci z wadą słuchu i zagłosujcie na pocztówki dźwiękowe, które nadsyłają do konkursu uczestnicy turnusów rehabilitacyjnych Dźwięki Marzeń. Zapraszamy.

Konkurs - pocztówki z turnusu Dźwięków Marzeń
Konkurs - pocztówki z turnusu Dźwięków Marzeń04.07.2014 17:18

Uwaga uczestnicy turnusów rehabilitacyjnych programu Dźwięki Marzeń. Mamy dla Was konkurs z nagrodami. Wystarczy przesłać dźwiękowe pozdrowienia z wakacji. Zapraszamy do zabawy.

Wakacje z Dźwiękami Marzeń
Wakacje z Dźwiękami Marzeń30.06.2014 20:02

Powitaliśmy w Serocku pierwszą 30-stkę dzieci i ich rodziców - uczestników letnich turnusów rehabilitacji słuchu i mowy. Wszyscy uśmiechnięci, pozytywne nastawieni, pełni zapału do nowych wyzwań. To już dziewiąty rok, kiedy Fundacja zaprasza dzieci z wadą słuchu, by w letni czas wspólnie pracować i bawić się pod okiem specjalistów.

galeria

Wczytywanie mapy...

legenda

dźwięki marzeń