Fundacja Orangełączy, uczy, inspiruje
rozmiar tekstu: AAAPrzełącz na wersję z wysokim kontrastemENG

dźwięki marzeń

Zależy nam, aby zapewniać dzieciom równy dostęp do edukacji i kultury. Dlatego wspieramy w rozwoju dzieci niesłyszące, które są narażone na ograniczony dostęp nie tylko do świata cyfrowego, ale także do otaczającej ich słyszącej społeczności.

W 2006 roku nasza Fundacja rozpoczęła realizację długofalowego programu Dźwięki Marzeń, którego celem jest zapewnienie dzieciom z niedosłuchem wczesnej, systematycznej terapii słuchu i mowy oraz umożliwienie im możliwie pełnego udziału w świecie dźwięków.

Fundacja Orange udziela kompleksowego wsparcia dzieciom z ubytkiem słuchu od momentu diagnozy, zapewnia im jak najwcześniejszą rehabilitację, a także działa na rzecz wzrostu świadomości społecznej na temat potrzeb dzieci z wadą słuchu.

Fundacja ufundowała 18 banków aparatów słuchowych w różnych miastach Polski, w których bezpłatnie wypożyczane są dzieciom odpowiednio dobrane protezy słuchu. Zapewniamy dzieciom objętym programem dostęp do rehabilitacji w warunkach domowych, a także udział w letnich turnusach rehabilitacyjnych, podczas których najmłodsi wraz z opiekunami uczestniczą w intensywnej, indywidualnej terapii.

Program jest skierowany do rodziców dzieci w wieku od 3 miesięcy do 4 lat z obustronnym niedosłuchem powyżej 40 dB.

Terapeutom współpracującym z programem oferujemy wsparcie merytoryczne w postaci szkoleń i publikacji edukacyjnych.

Ambasadorką programu jest Olga Bończyk, aktorka i piosenkarka, która wychowała się w rodzinie osób niesłyszących. Nad merytoryczną częścią projektu czuwa Rada Naukowa, skupiająca specjalistów w zakresie ortolaryngologii, audiologii oraz surdopedagogiki.

aktualności

wzajemne inspiracje
wzajemne inspiracje22.09.2014 08:59

Jak budować komunikację i pozytywny wizerunek firmy, integrować zespół pracowników i tworzyć kulturę wewnętrzną firmy medycznej? A może poprzez realizację działań społecznych w partnerstwie z fundacjami czy innymi organizacjami pożytku publicznego?! Staraliśmy się przekonać słuchaczy, że warto, podczas V Forum Marketingu, Komunikacji i PR w Ochronie Zdrowia, które odbyło się w Warszawie w dniach 18-19 września 2014. Serdecznie dziękujemy organizatorom za zaproszenie nas do udziału w nim.

witamy 49 kolejnych maluchów z wadą słuchu w programie Dźwięki Marzeń
witamy 49 kolejnych maluchów z wadą słuchu w programie Dźwięki Marzeń05.09.2014 16:04

Od września rozpoczynają przygodę z Fundacją nowi uczestnicy programu. Dwa razy w tygodniu w ich domu pojawi się specjalista, by prowadzić terapię słuchu i mowy oraz wspierać rodziców w rozwoju maleństwa. W obecnym etapie trwającym do połowy grudnia Fundacja obejmuje bezpłatną opieka 275 dzieci z całej Polski.

Zagłosuj na pocztówkę dźwiękową od dzieci
Zagłosuj na pocztówkę dźwiękową od dzieci15.07.2014 15:58

Poznajcie nowe głoski, sylaby i słowa - czyli sukcesy dzieci z wadą słuchu i zagłosujcie na pocztówki dźwiękowe, które nadsyłają do konkursu uczestnicy turnusów rehabilitacyjnych Dźwięki Marzeń. Zapraszamy.

galeria

Wczytywanie mapy...

legenda

dźwięki marzeń